القائمة الرئيسية

الصفحات

المسقعة المصرية على أصولها: 3 طرق مختلفة لتحضيرها moussaka

تعرف على 3 طرق مختلفة لتحضير المسقعة المصرية

المسقعه من اجمل الاكلات الشعبيه - نقدر نعملها بطرق كتير - فى الوصفة دى هنعمل المسقعه العاديه والمسقعه باللحمه المفرومه والمسقعه بالبشاميل خطوة بخطوة.

طريقة عمل المسقعة العادية

مكونات المسقعة:

  • 1 كيلو باذنجان
  • 1/4 ربع كيلو فلفل اخضر رومى
  • 1 بصلة كبيرة الحجم 
  • 2 كوب طماطم (مضروب فى الخلاط)
  • 2  حبة فلفل اخضر حار
  • 1 معلقة كبيرة ثوم مهروس
  • 1 معلقة صغيرة كمون
  • 1 معلقة صغيرة فلفل اسود
  • ملح (الكمية حسب الرغبة )
  • بطاطس شرائح او مكعبات ( اختيارى )


طريقة التجهيز المسقعه :

  • تقطيع الباذنجان الى شرئح دائرية او مكعبات - ثم رش القليل من الملح عليها حتى لا تتحول الى اللون الاسود وكى لا تشرب كمية كبيرة من الزيت اثناء القلى .
  • تقطيع الفلفل الى شرائح صغيرة , وتقطيع البصل الى شرائح صغيرة .
  • فى وعاء على النار نضع 2 معلقة كبيرة من الزيت - ثم نضع البصل الشرائح الصغيرة (المفروم) مع التقليب حتى يدبل ثم نضيف معلقة الثوم المهروس - ثم حقات الفلفل الاخضر الحار ويقلب جيدا .ثم معلقة كبيرة كمون - معلقة صغيرة فلفل اسود مع التقليب جيدا .
  • نضيف2 كوب من عصير الطماطم الطماطم - ثم معلقة من الملح (الكميه حسب التذوق والرغبة ) ونقلب المكونات جيدا ثم نتركها حتى تنضج وتتركز  (تتسبك).
  • نقوم بقلى المكونات (البذنجان - الفلفل - (بطاطس اختيارى )

طريقة تحضيرالمسقعه:

  • نعود مرة اخرى الى الصلصة ونضيف معلقة من الثوم ثم المكونات المقلية (الباذنجان والفلفل (البطاطس اختيارى))ونتركهم على النار حتى الغليان كى تندمج مكونات الطعم .
  • تصب فى طبق التقديم وتقدم 

                       ------------------------------------------------------------------

طريقة عمل المسقعة باللحمة المفرومة :

مكونات المسقعة باللحمة المفرومة:

  • 1/2نصف كيلو لحمة مفرومة 
  • 1 كوب عصير طماطم
  • 1 معلقة ثوم  مفروم 
  • 1/2معلقة ملح
  • 1/2 معلقة فلفل
  • 1 معلقة صغيرة ثوم مفروم
  • 1/2معلقة صغيرة ممسوحه حبهان مطحون 
  • 1/2 معلقة بهارات (السبعة)
  • 1/2 معلقة كزبرة ناشفة 
  • فلفل اخضر حار
  • بقدونس (اختيارى)

طريقة تجهيز المسقعة باللحمة المفرومة:

  • فى وعاء على النار نضع القليل من الزيت - ثم معلقة من الثوم المفروم - نقلب جيدا حتى يصل الى اللون الذهبى .
  • نضيف توابل المسقعه (الكمون - الملح - الكزبرة - البهارات السبعة - الحبهان - الفلفل الاسود) ونقلب المكونات جيدا على نار مرتفعة قليلا .
  • نضيف كوب من عصير الطماطم ونتركهم حتى الغليان ثم نهدئ النار حتى تنضج وتتركز (تتسبك).

طريقة تحضيرالمسقعة باللحمة المفرومة:

  • فى صينية نقوم برص طبقات من الباذنجان والفلفل المقلى والفلفل الحار (حسب الرغبة) كما هو موضح فى الوصفة السابقة . ثم نقوم باضافة اللحمة المفرومة وتوزع المكونات جيدا داخل الصينيه.
  • توضع فى الفرن الساخن مع فتح الشوايه حوالى 20 دقيقة . وتقدم 

                       ---------------------------------------------------------------------------------

طريقة عمل المسقعة بالبشاميل  :

مكونات المسقعة بالبشاميل

مكونات البشاميل:

  • 3 كوب حليب
  • 3 معلقة كبيرة دقيق
  • زيت نباتى
  • 1 بيضه
  • فلفل اسود

مكونات المسقعه:

  • نصف كيلو لحمه مفرومة
  • باذنجان مقلى بالدقيق
  • فلفل رومى مقلى 
  • 1 حبة بصلة
  • بهارات
  • ملح - فلفل اسود
  • 1 حبة فلفل اخضر
  • عصير طماطم

طريقة تجهيز المسقعة بالبشاميل:

  • فى وعاء على النار نضع القليل من الزيت - ثم نضع 3 معالق من الدقيق مع التقليب جيدا.
  • نضيف 3 كوب من الحليب - رشة ملح - رشة فلفل اسود مع التقليب حتى نصل الى قوام البشاميل المطلوب. ونتركة حتى يبرد ونقوم باضافه بيضة على البشاميل والتقليب جيدا (اختيارى)
  • فى وعاء على النار نضع القليل من الزيت - ثم نضيف البصل المبشور - ثم اضافة اللحمة المفرومة - رشة ملح وفلفل اسود - بهارات مع التقليب جيدا - ثم نضيف عصير الطماطم - التقليب جيدا وتترك على النار حتى تمام النضج والتركيز (تتسبك).

طريقة تحضير المسقعة بالبشاميل:

  • فى صينية الفرن نقوم برص الطبقات باى شكل تفضليه . طبقة اولى من البذنجان المقلى ثم طبقة من الفلفل المقلى ثم طبقة من اللحمة المفرومه - ثم طبقة من الفلفل الاخضر ثم طبقة من البذنجان - طبقة اخيرة من الفلفل ثم طبقة من اللحمة المفرومه - ثم نضيف البشاميل.
  • توضع فى الفرن على نار متوسطة 20 دقيقة مع فتح الشوايه .وتقدم .

بالهنا والشفا

تعليقات