القائمة الرئيسية

الصفحات

رول البطاطس باللحمة المفرومة: سرّ الوجبة الاقتصادية الشهية اللي هتنجز معاكي!

"رول البطاطس باللحم المفروم والسبانخ في 30 دقيقة! سر المطاعم لوجبة كاملة ومُشبعة أفضل من الجاهز (بالصور خطوة بخطوة)"

طريقة عمل رول البطاطس باللحمه المفرومه :
رول البطاطس باللحمه المفرومه والسبانخ تحتوى على قيمه غذائيه عاليه بالاضافه الى طعمه الشهى , فى الوصفه دى هنتعلم نعمله خطوة بخطوة.

رول البطاطس باللحم المفرومه والسبانخ في الفرن

المكونات رول البطاطس باللحم المفرومه والسبانخ:

  • 6 حبات بطاطس مقشرة شرائح
  • 1/2 نصف كيلو لحم مفروم 
  • 2كوب من الجبنه البرميزان  
  • 1 كوب جبنه موتزاريلا
  • 1 كوب جبنه كريمى 
  • 1 حبة بصل متوسطه(شرائح صغيرة)
  • 4 معلقه زيت زيتون
  • 1 حبة طماطم كبيرة (شرائح صغيرة)
  • 2 فص ثوم مفروم 
  • 5كوب من اوراق السبانخ
  • 1 معلقه صغيرة بابريكا
  • 1/2 معلقه صغيرة فلفل اسود
  • 3 معلقه ملح 
  • 4 معالق بقدونس طازج مفروم

طريقة التجهيز رول البطاطس باللحم المفرومه والسبانخ :

  • فى صينية مستطيله نضع ورق الزبده او الخبز فى قاع الصينيه , ثم نقوم برش كوب من الجبنه البرميزان  فى كامل الصينية - ثم نقوم برص شرائح البطاطس الرقيقة فى الصينيه كما هو موضح بالصورة .


  • ثم نضع طبقة ثانيه من الجبنه البرميزان فوق شرائح البطاطس -ثم رشه من الملح موزعه فوق الجبنه.
  • توضع فى الفرن الساخن مسبقا على درجه حرارة 180 درجه لمدة نصف ساعة حتى تتحول الى اللون الزهبى وتصبح البطاطس مرنه ومقرمشه قليلا.
  • فى مقلاه على النار المتوسطه نضع 2 معلقه من الزيت - ثم نضيف حبة البصل المبشورة وتقلب حتى تتدبل وتتحول الى اللون الذهبى
  • يضاف اللحم المفروم ويقلب مع البصل جيدا حتى ينضج - ثم نضيف حبة الطماطم - ثم البقدونس - ثم التوابل (معلقه صغيرة من الملح - نصف معلقة من البابريكا- نصف معلقة من الفلفل الاسود ) ونقلب المكونات جيدا حتى ينضج تماما ويرفع من النار.
  • فى مقلاه على النار المتوشطه نضع 2 معلقة من الزيت - ثم نضع 5 اكواب من اوراق السبانخ ويقلب جيدا - ثم نضيف معلقه صغيرة من الملح (حسب الرغبه) و2 فص ثوم مهروس وتقلب المكونات جيدا على النار حتى تتدبل وترفع من النار .



  • فى وعاء نخلط السبانخ مع كوب الجبنه الكريمى جيدا .

طريقة التحضير رول البطاطس باللحم المفرومه والسبانخ:

  • نحضر صينيه البطاطس ثم نقوم بصب السبانخ وفردها بالكامل فوق البطاطس كطبقة ثالثه - ثم نضيف اللحمه المفرومة وتوزريعها فى كامل الصينيه كطبقة خامسه - ثم طبقة اخيرة من الجبنه الموتزاريلا موزعه على كامل الصينيه .
  • باستخدام اطراف ورق الزبدة الموجود فى قاع صينيه الخبز, نبدا فى لف البطاطس للاعلى على هيئة رول .




  • بعد لفها بالكامل توضع فى الفرن مرة اخرى علىورق الزبدة فى درجه حراره 180 درجه لمدة نصف ساعه .
  • نقوم بتزيين رول البطاطس بالبقدونس وتقطع الى شرائح وتقدم .

بالهنا والشفا

تعليقات