القائمة الرئيسية

الصفحات

رول البطاطس باللحم المفروم والسبانخ: وصفة شهية وسهلة التحضير

رول البطاطس باللحم المفروم والسبانخ: وجبة شهية وكاملة

طريقة عمل رول البطاطس باللحمه المفرومه :

رول البطاطس باللحمه المفرومه والسبانخ تحتوى على قيمه غذائيه عاليه بالاضافه الى طعمه الشهى , فى الوصفه دى هنتعلم نعمله خطوة بخطوة.
رول البطاطس باللحم المفروم والسبانخ: وجبة شهية وكاملة
رول البطاطس باللحم المفرومه


رول البطاطس باللحم المفرومه والسبانخ في الفرن

المكونات رول البطاطس باللحم المفرومه والسبانخ:

  • 6 حبات بطاطس مقشرة شرائح
  • 1/2 نصف كيلو لحم مفروم 
  • 2كوب من الجبنه البرميزان  
  • 1 كوب جبنه موتزاريلا
  • 1 كوب جبنه كريمى 
  • 1 حبة بصل متوسطه(شرائح صغيرة)
  • 4 معلقه زيت زيتون
  • 1 حبة طماطم كبيرة (شرائح صغيرة)
  • 2 فص ثوم مفروم 
  • 5كوب من اوراق السبانخ
  • 1 معلقه صغيرة بابريكا
  • 1/2 معلقه صغيرة فلفل اسود
  • 3 معلقه ملح 
  • 4 معالق بقدونس طازج مفروم

طريقة التجهيز رول البطاطس باللحم المفرومه والسبانخ :

  • فى صينية مستطيله نضع ورق الزبده او الخبز فى قاع الصينيه , ثم نقوم برش كوب من الجبنه البرميزان  فى كامل الصينية - ثم نقوم برص شرائح البطاطس الرقيقة فى الصينيه كما هو موضح بالصورة .


  • ثم نضع طبقة ثانيه من الجبنه البرميزان فوق شرائح البطاطس -ثم رشه من الملح موزعه فوق الجبنه.
  • توضع فى الفرن الساخن مسبقا على درجه حرارة 180 درجه لمدة نصف ساعة حتى تتحول الى اللون الزهبى وتصبح البطاطس مرنه ومقرمشه قليلا.
  • فى مقلاه على النار المتوسطه نضع 2 معلقه من الزيت - ثم نضيف حبة البصل المبشورة وتقلب حتى تتدبل وتتحول الى اللون الذهبى
  • يضاف اللحم المفروم ويقلب مع البصل جيدا حتى ينضج - ثم نضيف حبة الطماطم - ثم البقدونس - ثم التوابل (معلقه صغيرة من الملح - نصف معلقة من البابريكا- نصف معلقة من الفلفل الاسود ) ونقلب المكونات جيدا حتى ينضج تماما ويرفع من النار.
  • فى مقلاه على النار المتوشطه نضع 2 معلقة من الزيت - ثم نضع 5 اكواب من اوراق السبانخ ويقلب جيدا - ثم نضيف معلقه صغيرة من الملح (حسب الرغبه) و2 فص ثوم مهروس وتقلب المكونات جيدا على النار حتى تتدبل وترفع من النار .



  • فى وعاء نخلط السبانخ مع كوب الجبنه الكريمى جيدا .

طريقة التحضير رول البطاطس باللحم المفرومه والسبانخ:

  • نحضر صينيه البطاطس ثم نقوم بصب السبانخ وفردها بالكامل فوق البطاطس كطبقة ثالثه - ثم نضيف اللحمه المفرومة وتوزريعها فى كامل الصينيه كطبقة خامسه - ثم طبقة اخيرة من الجبنه الموتزاريلا موزعه على كامل الصينيه .
  • باستخدام اطراف ورق الزبدة الموجود فى قاع صينيه الخبز, نبدا فى لف البطاطس للاعلى على هيئة رول .




  • بعد لفها بالكامل توضع فى الفرن مرة اخرى علىورق الزبدة فى درجه حراره 180 درجه لمدة نصف ساعه .
  • نقوم بتزيين رول البطاطس بالبقدونس وتقطع الى شرائح وتقدم .

بالهنا والشفا

تعليقات