القائمة الرئيسية

الصفحات

طاجن لسان عصفور باللحمة المفرومه lesan asfour

 طريقة عمل طاجن لسان عصفور باللحمة المفرومه

طاجن لسان العصفور باللحمة المفرومة من أسهل وألذ الطواجن إللى ممكن نقدمها على الغداء أو الأفطار فى رمضان(طواجن رمضان) - فى الوصفة دى هنعرف اسهل وأسرع  طريقة لعمل  طاجن لسان العصفور باللحمة .
طاجن لسان عصفور باللحمة المفرومة,لسان عصفور,طاجن لسان عصفور,طريقة عمل طاجن لسان عصفور باللحمة المفرومة,طاجن لسان عصفور باللحم المفروم,لسان عصفور باللحم المفروم,لسان عصفور باللحمة,طريقة عمل طاجن لسان عصفور باللحمة,عمل طاجن لسان عصفور باللحمة المفرومة,طريقة عمل طاجن لسان عصفور,طريقة طاجن لسان عصفور باللحمة المفرومة,طاجن لسان عصفور باللحمة,طاجن لسان عصفور باللحم,لسان عصفور بالحمة المفرومة,طاجن لسان العصفور,طريقة عمل طاجن لسان العصفور باللحم,طاجن لسان عصفور على طريقة صبحى كابر
طاجن لسان عصفور باللحمه المفرومة

مكونات طاجن لسان عصفور باللحمة المفرومة

  • كوب وربع لسان عصفور(الكمية حسب العدد)
  •  2كوب شوربة او ماء ساخن
  • نصف حبة فلفل رومي احمر - اخضر – اصفر  
  • 1 حبة بصل متوسطه 
  • ملعقة كبيرة سمن
  • 300 جرام لحمة مفرومة
  •  ملح حسب الرغبة
  • 1 ملعقة صغيرة فلفل اسود
  •  1/2نصف ملعقة صغيرة بهارات لحمة 
  •  2ملعقة كبيرة معجون طماطم

طريقة تحضير طاجن لسان عصفور باللحمة المفرومة

  • نبدا بتقطيع الفلفل الالوان والبصل الى مكعبات صغيرة .
  • فى مقلاة او وعاء على النار نضع معلقة كبيرة من السمن ثم بعد زوبان السمن نضيف 300 جرام من اللحمة المفرومة ونستمر فى التقليب إلى أن تتشرب اللحمة مائها ثم نضيف مكعبات او شرائح البصل مع التقليب لمدة دقيقتين حتى يدبل البصل وبعدها نقوم بإضافة مكعبات الفلفل الالوان ونستمر فى التقليب لمدة دقيقتين .
  • نضيف التوابل (معلقة صغيرة من الملح - معلقة صغيرة فلفل اسود - نصف معلقة صغيرة بهارات لحمة) نقلب المكونات جيدا ثم نقوم باضافه 2 معلقة من صلصة الطماطم ونقلب جيدا ونترك اللحمة على النار لمدة 5 دقائق ثم ترفع من على النار .


  • فى مقلاة على النار نضع معلقة من السمن , ثم بعد زوبان السمن نضع كوب وربع من لسان العصفور ونقوم بتحميرة وتحميصة جيدا بالتقليب المستمر حتى نصل الى اللون البنى الفاتح 

  • فى الطاجن او صينية التحضير نبدأ بوضع لسان العصفور ثم اللحمة المفرومة مع خلطهم حسب الرغبة او وضعهم على هيئة طبقات , ثم تغطى بإضافة 2 كوب من شوربة (مرقة اللحمه) او ماء ساخن حسب المتاح .
  • فى الفرن الساخن مسبقا من الاسفل فقط على درجة حرارة 200  , نضع الطاجن فى الرف الاوسط لمدة نصف ساعة .وتقدم

تعليقات