القائمة الرئيسية

الصفحات

دبابيس دجاج الكدابة (توم وجيرى) بالبطاطس والموتزاريلا

 طريقة عمل دبابيس دجاج الكدابة توم وجيرى في المنزل

طول عمرنا وأحنا صغيرين بنتفرج على دبابيس الفراخ إللى فى كرتون توم وجيرى وبيكون نفسنا فيها - فى الوصفه دى هنعمل دبابيس دجاج توم وجيرى أو أوراك الفراخ الكدابة - وهى عبارة عن دبابيس فراخ مع بطاطس مهروسة وجبنة موتزاريلا أو شيدر - هتعجب الأطفال والكبار, وصفة بسيطة ومختلفة للفراخ.
دبابيس الفراخ الكدابة,دبابيس الدجاج,دبابيس الفراخ,دبابيس توم وجيري,دبابيس توم و جيرى,دبابيس توم جيري,طريقة دبابيس دجاج توم & جيري,دبابيس توم و چيرى,اطعم دبابيس توم و جيري,دبابيس توم و جري,طريقة تحضير دبابيس دجاج,طريقه عمل دبابيس توم وجيري,دبابيس الدجاج الكدابه,دبابيس توم وجيري بالدريتوس,طريقة عمل دبابيس الدجاج,دبابيس توم وجيري بخلطه شيتوس,دبابيس فراخ بالبطاطس,طريقة تحضير دبابيس دجاج,طريقة عمل دبابيس دجاج,دبابيس الدجاج الكدابة,دبابيس دجاج مقرمشة,دبابيس الدجاج الكدابه,دبابيس فراخ,دبابيس الفراخ بالبطاطس,دبابيس الفراخ بالجبن والبطاطس,طريقة عمل الدبابيس الكدابة,طريقة دبابيس الفراخ,دبابيس دجاج مع الخضار,دبابيس دجاج مكلبظة,دبابيس الدجاج المقرمشه
دبابيس دجاج توم وجيرى

دبابيس دجاج الكدابة توم وجيري

مقادير دبابيس دجاج توم وجيرى

  • 1 كيلو دبابيس دجاج 
  • 1 كوب جبنة شيدر شرائح صغيرة او موتزاريلا 
  • 2 بصل (تقطع كل واحدة الى اربع اجزاء)
  • 1 حبة طماطم متوسطة 
  • 3 حبات بطاطس متوسطة
  • 3 فص حبهان 
  • 3 فص ثوم 
  • ورق لورا او غار
  • 1 معلقة فلفل اسود 
  • 1 معلقة ملح 
  • 1 معلقة صغيرة ثوم بودر 
  • رشة بابريكا 
  • عود روزمارى او زعتر
  • معلقة زيتون مفروم 


مكونات تتبيله قلى دبابيس توم وجيرى 

  • 2 بيضه
  • فلفل اسود - ملح
  • 4 معلقة حليب
  • كوب دقيق 
  • كوب بقسماط خشن - أو شيتوس مطحون - أو فيجيتار - أو بريد كرمبس أبيض


طريقة تحضير دبابيس دجاج توم وجيرى 

  • فى البداية نقوم بإزالة الجلد من دبابيس الفراخ .
  • ثم نقوم بسلق دبابيس الدجاج , فى وعاء على النار نضع كميه من الماء - وبعد سخونة الماء نضع مكعبات 2 بصلة - وعليهم مكعبات 1 طماطم - ثم 3 فص حبهان - وعليهم 4 من أوراق اللورا - ثم  معلقة فلفل أسود - ومعلقة من الملح حسب الرغبة .
  • ثم نضع دبابيس الدجاج فى الماء وتسلق لمدة نصف ساعة أو حتى أكتمال التسويه .
  • ثم نقوم بتقشير 3 حبات من البطاطس المتوسطة وتقطيعها إلى مكعبات متوسطة - ثم نقوم بسلقها - فى وعاء على النار نضع كمية من الماء - ثم نضيف مكعبات البطاطس ونتركها على النار إلى أن تكتمل تسوية البطاطس .
  • بعد أكتمال تسوية دبابيس الدجاج - نقوم بأزالة اللحم من عظم الدبوس مع عدم التخلص من العظم لإعادة أستخدامه مرة أخرى فى الوصفه.ونقوم بتقطيع وفرم  لحم الدجاج إلى قطع صغيرة جداً .
  • بعد أنتهاء سلق البطاطس وأكتمال تسويتها نقوم بهرس البطاطس جيداً - ثم نضيف إليها التوابل والبهارات ( معلقة صغيرة فلفل اسود - معلقة صغيرة ملح حسب الرغبة -معلقة صغيرة ثوم بودر - رشة بابريكا  ) ونقلب البطاطس المهروسة جيداً.
  • فى وعاء أو بولة نضع لحم الدجاج المفروم - وعليه نضيف البطاطس المهروسه - ثم نضيف كوب من شرائح الجبنة الشيدر أو الموتزاريلا - أو أى ميكس جين متاح - ونخلط المكونات جيدأ يدويا أو بأستخدام الكابه ,حتى تمتزج كل المكونات .

  • نبدأ فى تشكيل دبابيس توم وجيرى يدوياً - بأستخدام عظام الدبابيس نبدأ باستخدام  كمية صغيرة من  خليط الدجاج والبطاطس وتشكيل كورة على شكل دبوس حول عظم الدبوس مع الضغط عليها جيداً حتى تتماسك حول عظم الدبوس .توضع نص ساعة فى الثلاجة.


  • فى طبق صغير وعميق نضع 2 بيضة - وعليهم رشة من الملح والفلفل الأسود - ثم نضيف 4 معالق من الحليب ونقلب البيض جيداً .
  • نضع دبابيس الدجاج فى الدقيق بالكامل - ثم نضعها فى البيض - ثم توضع فى خليط البقسماط (نصف كوب بقسماط مع نصف كوب بريد كرمبس أو الدريتوس أو الشيتوس المطحون - مع معلقة بابريكا ورشة ثوم بودر وفلفل أسود .
  • فى مقلاة على النار نضع كمية من الزيت الغزير - وبعد سخونة الزيت نضع مباشرة دبابيس الدجاج وتترك فى الزيت حتى تصل إلى اللون الذهبى المقرمش .


طريقة مختلفة لعمل دبابيس دجاج توم وجيرى

  • قى مقلاة كبيرة أو وعاء على النار نضع 2 معلقة كبيرة من الزيت - فور سخونة الزيت نضع دبابيس الدجاج - ونضيف عليها نصف معلقة من الملح - نصف معلقة فلفل أسود - مع 3 فص ثوم - ثم عود روزمارى او زعتر - ونقوم بتقليب دبابيس الدجاج على الجانب الاخر مع أضافة رشة من الملح والفلفل.
  • بعد تشويح الدبابيس نضع نصف لتر من الماء - ثم 2 ورقة لورا . تغطى وتترك على النار لمدة نصف ساعة حتى أكتمال سلق دبابيس الدجاج .
  • فى بولة عميقة نقوم بتفصيص لحم الدجاج مع الحتفاظ بالعظم جانبا - ثم نصيف نصف كيلو من البطاطس المهروسة , وعليها معلقة من الزيتون المفروم - 3 معالق بصل أخضر مفروم - نصف معلقة ثوم بودر - ونصف معلقة بابريكا وملح وفلفل أسود - 2 معلقة بقسماط - ثم نضيف كوب من الجبنة الشيدر المبشورة , ونخلط جميع المكونات جيداً,
  • ثم باقى خطوات الطريقة الأولى.

تعليقات