القائمة الرئيسية

الصفحات

سرّ الكانيلوني باللحم المفروم: رحلة طعم إيطالية لا تُنسى!

طريقة تحضير كانيلونى باللحم المفروم والجبنه وبالصور:

الكانيلونى هى نوع من الاطباق الايطاليه اللذيذة -  بشكل دائرى اسطوانى - ويتم حشوها باللحم المفرومه - او عجينه يتم صناعتها بنفس مكونات صناعه عيش الكريب - فى الوصفة دى هنتعرف على مكوناتها وتحضيرها خطوه بخطوة : 
طريقة تحضير كانيلونى باللحم المفروم والجبنه وبالصور
كانيلونى باللحم المفرومه

المكونات كانيلونى باللحم المفرومه:

  • 1 كوب جبنه شيدر مبشور (او جبنه موتزاريلا)
  • 1 كوب كريمه طهى
  • 1/2 نصف كوب حليب
  • 1 معلقه كبيره دقيق 
  • 1 كوب عصير طماطم
  • 2 فص ثوم مهروس
  • ملح - فلفل
  • 1 معلقه صغيره بردقوش
  • 2 فص مستكه
  • 2 معلقه زيت نباتى
  • 1/4 معلقه بهارات مشكله

مكونات العجينه :

  • 1.5 كوب ونصف حليب
  • 1  كوب دقيق 
  • 3 بيض
  • 1 معلقه كبيرة زيت نباتى
  • 1 معلقه صغيره سكر
  • 1 معلقه صغيره مستردة
  • 1/4 ربع معلقه صغيره قرفه
  • 1/2 معلقه صغيرة فلفل اسمر
  • 1/2 معلقه صغيره ملح (حسب الرغبه)

مكونات الحشو كانيلونى باللحم المفرومه:

  • 1/4 ربع كيلو لحم مفروم (الكميه حسب الرغبه)
  • 1/4 كوب بقدونس مفروم
  • 2 حبة فلفل الوان شرائح صغيره
  • 1 حبة بصل متوسطه مفروم 

طريقة تجهيز عجينة الكانيلونى  :

  • فى وعاء عميق نضع كوب ونصف من الحليب -معلقه كبيره زيت - معلقه صغيره سكر - ربع معلقه ملح - ربع معلقه فلفل اسمر - معلقه صغيره مسترده - 1/4 معلقه ممسوحه قرفة, تقليب المكونات يدويا ثم اضافه كوب من الدقيق تدريجيا مع التقليب المستمر .
  • نقوم باضافة 3 بيضات تدريجيا مع التقليب والخفق المستمر حتى تمتزج المكونات جيدا - يغطى ويوضع فى الثلاجه لمده نصف ساعه .
  • فى مقلاه ساخنه على النار نضع معلقه من الزيت - ثم نقوم بوضع كميه (تكفى لواحده مقدار مغرفه )من خليط العجينه السائلة فى المقلاه وتترك على النار حتى يتغير لونها من الاسفل ثم قلبها على الوجه الاخر حتى تصل الى نفس اللون ونخرجها - ونقوم باعادة الطريقه حتى نفاذ الكميه.

طريقة تجهيز الحشو :

  • فى مقلاة على النار - نضع 2 فص مستكه - بعد الزوبان نضع اللحمه المفرومه مع التقليب المستمر حتى يتغير لونها - ثم اضافة 1 حبة بصله مفروم مع التقليب المستمر - ثم نضع نصف كوب من الماء وتغطى وتترك لدقائق حتى تمتص الماء (تتشرب) .
  • نبدا باضافة التوابل (معلقه صغيرة ملح -1/2 معلقه صغيره فلفل اسمر - 1/2 معلقه صغيره بهارات - 1/2 معلقة بردقوش - 1/4 معلقة صغيره قرفه ) مع تقليب المكونات جيدا.
  • اضافه 2 حبه من شرائح الفلفل الالون مع التقليب لمده 2 دقيقه  .
  • نقوم باضافه 1/4 كوب من البقدونس المبشور - ونصف كوب من الجبنه الشيدر المفرومه وتقليب المكونات جيدا حتى تمام نضج اللحمه المفرومه.

طريقة تجهيز البشاميل :

  • فى وعاء عميق نضع كوب من الكريمه - ثم نصف كوب من الحليب - معلقه كبيره من الدقيق - 1/2 معلقه صغيره ملح - 1/2 معلقه صغيره فلفل اسمر مع تقليب وخفق المكونات جيدا - ثم توضع على النار مع التقليب حتى الوصول الى القوام المطلوب  .

طريقة تجهيز الصلصه :

  • فى وعاء على النار- نضع 2 معلقه من الزيت - ثم 2 فص ثوم مهروس مع التقليب جيدا حتى يتغير لونه - ثم   كوب من عصير الطماطم -  ثم معلقه صغيره من البردقوش - 1/2 معلقه صغيره ملح - 1/4 معلقه صغيرة سكر - تقليب المكونات جيدا وتترك على النار حتى الوصول الى القوام المطلوب (التسبيك )

طريقة التحضير كانيلونى باللحم المفرومه:

  • ناتى بعجين الكانيلونى او عيش الكريب ونقوم بوضع الحشوة التى اعددنها من اللحم المفروم فى الوسط ونقوم بلف العيش على هيئة رول .

  • فى صينيه الفرن نقوم بوضع كميه من الصلصه وتوزيعها فى قاع الصينيه ثم نقوم برص رول الكانيلونى فى الصينيه .
  • ثم نضع فوق رول الكانيلونى صوص البشاميل  ثم طبقة خفيفه من الصلصه - ثم طبقة من الجبنه الشيدر المبشوره او الجبنه الموتزاريلا.
  • توضع فى الفرن الساخن على درجه حرار 180 درجه لمده عشرة دقائق حتى ذوبان الجينه والوصول الى اللون المطلوب
  • بعد تمام التسويه توضع فى طبق التقديم .


بالهنا والشفا

تعليقات