كرات اللحم السويديه بالصوص الابيض
طريقه عمل كرات الكفته السويديه (ايكيا):
كرات الكفته بالصوص الابيض - او كفتة ايكيا - اوكرات اللحم السويديه - او كفتة داود باشا بالصوص الابيض. تعتبر من اللذ وصفات الكفته بالصوص ,فى خطوات بسيطه هنعرف نعملها فى البيت احلى من المطاعم الكبرى .
كرات اللحم السويديه (ايكيا) |
مكونات كرات اللحم السويدية :
- 1 كيلو لحمه مفرومه
- 1 بصله صغيره مفرومه
- 1/2 نصف كوب حليب
- 1/3 كوب بقسماط ناعم
- 2 معلقه كبيرة زبده
- 1/2 معلقه صغيره ممسوحه بابريكا
- 1/2 نصف معلقه فلفل اسود
- 1/2 نصف معلقه ممسوحه بهارات مشكله (او سبع بهارات)
- 1/2 معلقه ملح (حسب الرغبه)
- 2 حبة بيض
- فص ثوم
- 2 حبه بطاطس
- 1/2 كوب زبده سائله
- 1 كوب كريمة طهى
- روزمارى
مكونات صوص الكفته السويديه :
- 2 معلقه كبيره من الزبده
- 3 معلقه كبيره دقيق
- 2 كوب شوربة لحم (مرق)- او 2 كوب ماء مغلى وعليها مكعب مرقه لحم
- 1/2 كوب كريمة طهى
- معلقه صغيره سكر
- 1/4 معلقه صغيرة شاير صوص - او صويا صوص
- ملح - فلفل اسود
طريقه تجهيز كرات اللحم السويدية:
- فى مقلاة على النار الهادئة نضع 2 معلقه كبيره من الزبده - ثم اضافة حبة بصل مفروم - مع التقليب المستمر لدقائق. ثم يرفع من النار .
- فى طبق عميق نضع البصل بالزبده ثم اضافة 2 حبة بيض - ثم ربع كوب من الحليب - ثم التوابل (الملح - الفلفل - البابريكا- البهارات المشكله ) - ونقلب المكونات يدويا - ثم اضافه ثلث كوب من البقسماط الناعم - ونقلب المكونات يدويا .
- نقوم باضافة كيلو من اللحمه المفرومه على الخليط السابق ويعجن الخليط جيدا باللحمه المفرومه ثم يغطى الوعاء ويترك فى الثلاجه لمدة ساعه.
- تقشير البطاطس (الكميه حسب الرغبه) وتقطع الى مكعبات صغيره - ثم توضع فى وعاء وتغطى بالماء البارد ونضع معلقه من الملح - ثم توضع على النار الهادئه لمده 12 دقائق حتى تنضج . وتصفى جيدا ونهرسها جيدا حتى تصل الى قوام ناعم .
- نضع البطاطس المهروسه فى طبق ونضيف اليه معلقه كبيره من الزبده السائله وتقلب جيدا .
- فى وعاء على النار نضع كوب من كريمه الطبخ ونضيف اليه نصف كوب من الزبده السائله - ثم حبة روزمارى - ثم 2 فص ثوم - حتى نصل الى الغليان .ونقوم بصفية الكريمه من الروزمارى والثوم .
- نقوم باضافة الكريمه بالتدريج على البطاطس مع التقليب فى كل مرة .
طريقة التحضير كرات اللحم السويدية:
- نبدا بتشكيل كورات اللحم على هيئة كور صغيرة
- فى مقلاة على النار نضع 2 معلقه من الزبده - ثم اضافة كورات اللحم وتقلب جيدا فى جميع الاتجاهات حتى تمام النضج ونخرجها .
طريقة تحضير الصوص الابيض كفتة ايكيا :
- فى مقلاة على النار - نضع 2 معلقه كبيرة من الزبده - بعد الزوبان نضيف 3 معالق من الدقيق ونقلب الدقيق جيدا حتى يصل الى اللون البنى - ثم نضيف 2 كوب من الشوربه ونخفق جيدا باستمرار حتى نصل الى قوام سميك الى حدا ما .
- نضيف كريمه الطهى ونقلب جيدا - ثم نضيف ربع معلقه صغير من الشير صوص او الصويا صوص - ثم رشة ملح وفلفل اسود مع التقليب الجيد .
- نقوم باضافة كورات اللحم الى الصوص وتترك على نار هادئه لمده 5 دقائق .
- فى طبق التقديم نضع كورات اللحم مع الصوص والبطاطس البوريه وتقدم .
بالهنا والشفا
تعليقات
إرسال تعليق