طريقة سهله لعمل البطاطس
بالصور طريقة تحضير فشار البطاطس
وصفه فشار البطاطس او مكعبات البطاطس وصفة سريعه ومكوناتها بسيطه .سهله التحضير , هيحبها الاولاد والكبار وتصلح للوجبات الخفيفه او بين الوجبات , وتقدم مع الكاتشب او المايونيز او صوص الجبنه.
فشار البطاطس |
المكونات فشار البطاطس:
- 2 حبة بطاطس متوسطه (الكميه حسب الرغبه)
- زيت للقلى
- 2 معلقه كبيرة نشا الذرة
- بقدونس مفروم
- ملح
- فلفل اسود
طريقة التجهيز مكعبات البطاطس :
- نبدا بتقشير البطاطس - ثم تقطيعها الى شرائح متوسطه السمك - ثم تقطيعها الى معبات متوسطه (الحجم حسب الرغبه )
- فى وعاء نقوم بغسل البطاطس جيدا للتخلص من النشا
- فى وعاء على نار متوسطه نضع الماء للسلق البطاطس.ثم مكعبات البطاطس
- نقوم باضاف 2 معلقه كبيرة من الملح مع التقليب جيدا وبرفق حتى يذوب الملح .
- تترك مكعبات البطاطس على النار حتى الغليان ,ثم نتركها تغلى لمده 5 دقائق اخرى حتى نصل الى قوام ناعم للبطاطس من الداخل ومقرمش من الخارج بعد القلى .
- ترفع من على النار ونشطفها بالماء البارد حتى لا تنضج البطاطس اكثر من اللازم .
- نقوم بتجفيف مكعبات البطاطس جيدا على مناديل ورقيه للتخلص من الرطوبه .
طريقة التجهيز فشار البطاطس:
- فى وعاء او باستخدام كيس نضع 2 معلقه كبيرة من النشا ونضع مكعبات البطاطس ونقوم بتوزيع النشا جيدا وبرفق على البطاطس.
- فى مقلاة على نار متوسطه نضع الزيت للقلى , ثم نبدا بقلى مكعبات البطاطس فى الزيت الساخن مسبقا ولا نقوم بتقليبها الا من الجانب المقرمش ,وتترك فى الزيت حتى نصل الى اللون الذهبى والقوام المقرمش .
- تجفف جيدا من الزيت ثم نقوم برش كميه صغيرة من الملح (حسب الرغبه) والبقدونس والفلفل الاسود .
- توضع فى طبق التقديم بجانب الكاتشب او المايونيز او صوص الجبنه.
ملحوظه : يمكن اضافة اى نكهات للجبنه بعد التسويه .او اى توابل حسب الرغبه قبل التسويه.
فكرة حلوة بصراحة عجبتى
ردحذف