القائمة الرئيسية

الصفحات

فشار البطاطس المقرمش في المنزل: وصفة سهلة ولذيذة Potato popcorn

 طريقة سهله لعمل البطاطس 

بالصور طريقة تحضير فشار البطاطس

وصفه فشار البطاطس او مكعبات البطاطس وصفة سريعه ومكوناتها بسيطه .سهله التحضير , هيحبها الاولاد والكبار وتصلح للوجبات الخفيفه او بين الوجبات , وتقدم مع الكاتشب او المايونيز او صوص الجبنه.
فشار البطاطس,بالصور طريقة تحضير فشار البطاطس,popcorn,potato popcorn,popcorn potato,easy potato popcorn,best potato popcorn,potato popcorns,potato popcorn snack,فشار,crispy potato popcorn,potato popcorn recipe,potato popcorn snacks,فشار البطاطا,potato popcorn for kids,cheese and potato popcorn,how to make potato popcorn,potato popcorns chips,popcorn potato recipe,potato popcorns recipe,potato popcorns chips recipe,مقرمشات البطاطس,tasty potato and cheese popcorn,potato and cheese popcorn recipe
فشار البطاطس

المكونات فشار البطاطس:

  • 2 حبة بطاطس متوسطه (الكميه حسب الرغبه)
  • زيت للقلى 
  • 2 معلقه كبيرة نشا الذرة 
  • بقدونس مفروم 
  • ملح 
  • فلفل اسود

طريقة التجهيز مكعبات البطاطس :

  • نبدا بتقشير البطاطس - ثم تقطيعها الى شرائح متوسطه السمك - ثم تقطيعها الى معبات متوسطه (الحجم حسب الرغبه )
  • فى وعاء نقوم بغسل البطاطس جيدا للتخلص من النشا 


  • فشار البطاطس

  • فى وعاء على نار متوسطه نضع الماء للسلق البطاطس.ثم مكعبات البطاطس 
  • نقوم باضاف 2 معلقه كبيرة من الملح مع التقليب جيدا وبرفق حتى يذوب الملح .
  • تترك مكعبات البطاطس على النار حتى الغليان ,ثم نتركها تغلى لمده 5 دقائق اخرى حتى نصل الى قوام ناعم للبطاطس من الداخل ومقرمش من الخارج بعد القلى .
  • ترفع من على النار ونشطفها بالماء البارد حتى لا تنضج البطاطس اكثر من اللازم .
  • نقوم بتجفيف مكعبات البطاطس جيدا على مناديل ورقيه للتخلص من الرطوبه .


  • فشار البطاطس

طريقة التجهيز فشار البطاطس:

  • فى وعاء او باستخدام كيس نضع 2 معلقه كبيرة من النشا ونضع مكعبات البطاطس ونقوم بتوزيع النشا جيدا وبرفق على البطاطس.
  • فى مقلاة على نار متوسطه نضع الزيت للقلى , ثم نبدا بقلى مكعبات البطاطس فى الزيت الساخن مسبقا ولا نقوم بتقليبها الا من الجانب المقرمش ,وتترك فى الزيت حتى نصل الى اللون الذهبى والقوام المقرمش .
  • تجفف جيدا من الزيت ثم نقوم برش كميه صغيرة من الملح (حسب الرغبه) والبقدونس والفلفل الاسود .

ملحوظه : يمكن اضافة اى نكهات للجبنه بعد التسويه .او اى توابل حسب الرغبه قبل التسويه.

تعليقات

تعليق واحد
إرسال تعليق

إرسال تعليق