القائمة الرئيسية

الصفحات

صينية بطاطس باللحمة المفرومه والجبنه&Potatoes with meat and cheese

 صينية البطاطس باللحمة المفرومه والجبنه

طريقة عمل البطاطس باللحمة المفرومه والجبنه:

صينية البطاطس فى الفرن من اشهى وألذ الوجبات اللى الناس بتحبها  , فى الوصفة دى هنعملها بشكل جديد ومختلف شوية  للتغيير.بخطوات بسيطه....

طريقة عمل صينية بطاطس باللحمة المفرومة,صينية البطاطس باللحمة المفرومة,صينية بطاطس بالمفروم,صينية بطاطس باللحمة المفرومة,صينية بطاطس مع لحم مفروم,بطاطس باللحمة المفرومة,صينية البطاطس باللحمة,صينية البطاطس باللحمة المفرومة بالفرن,صينية بطاطس باللحمة المفرومة والجبن,صينية بطاطس باللحمة المفرومة والجبنة,صينيه بطاطس باللحمة مفرومه,صينية البطاطس باللحمة المفرومة في الفرن,طريقة عمل صينية البطاطس باللحمة المفرومة فى الفرن,صينية بطاطس باللحمة,صينية بطاطس باللحمة المفروم
صينية بطاطس باللحمة المفرومه

صينية البطاطس باللحمة المفرومة في الفرن

مكونات صينية البطاطس:

  • نصف كيلو لحمه مفرومه 
  • 1 معلقة كبيرة زيت نباتى 
  • 1 حبة بصله مبشوره
  • 1 كيلو بطاطس 
  • 2 حبه طماطم صغيرة 
  • 1 معلقه صغيره فلفل اسود
  • 1 معلقه صغيره ملح (الكميه حسب الرغبه)
  • 2 معلقه صغيره ثوم بودر 
  • 2 معلقه صغيرة بابريكا
  • بقدونس او سبانخ
  • 1 معلقه زبده صغيره.
  • شرائح الجبنه الشيدر او الجبنه الموتزريلا

طريقة تجهيز صينية البطاطس:

  • تقشير البطاطس وتقطيعها الى شرائح دائريه رفيعه . تقطيع الطماطم الى مكعبات صغيره .
  • فى وعاء على النار نضع معلقة كبيرة من الزيت - ثم نضيف  البصله المبشوره ونقوم بالتقليب حتى يدبل البصل ثم نضيف اللحمه المفرومه.
  •  نقلب اللحمه دقائق على النار ثم نضيف التوابل (معلقه صغيره ملح - معلقه صغيره فلفل اسود - 2 معلقه صغيره بابريكا - 2 معلقه صغيره ثوم بودر ) مع تقليب المكونات جيدا .
  • نضيف مكعبات الطماطم ثم اضافة البقدونس او السبانخ الخضراء ايا منهما حسب الرغبه مع تقليب المكونات جيدا الى ان  تنضج اللحمه المفرومه.

طريقة تحضير صينية البطاطس:

  • فى صينيه الفرن نضع معلقه صغيره من الزبده توزع بفرشاه فى كامل الصينية.
  • نقوم برص طبقه من شرائح البطاطس فى باطن الصينيه - ثم طبقة افقيه من البطاطس فى اطرف الصينيه (الجوانب بالكامل) 
  • طبقة ثانيه من شرائح الجبنه او الجبنه الموتزريلا.
  • طبقه ثالثه من اللحمه المفرومه وعليها طبقة من شرائح البطاطس وعليها طبقه من الجبنه.
  • توضع فى الفرن على درجه حراره 180 درجه لمدة 80 دقيقه او حسب الفرن . وتقدم . 

ملحوظه : 

عدد الطبقات حسب الكميه المتاحه من المكونات . كما يمكن تقديمها مباشرة او قلب الصينيه فى طبق التقديم ليصبح باطنها هو وجهها.

بالهنا والشفا

تعليقات

تعليق واحد
إرسال تعليق

إرسال تعليق