صينية البطاطس باللحمة المفرومه والجبنه
طريقة عمل البطاطس باللحمة المفرومه والجبنه:
صينية البطاطس فى الفرن من اشهى وألذ الوجبات اللى الناس بتحبها , فى الوصفة دى هنعملها بشكل جديد ومختلف شوية للتغيير.بخطوات بسيطه....
صينية البطاطس باللحمة المفرومة في الفرن
مكونات صينية البطاطس:
- نصف كيلو لحمه مفرومه
- 1 معلقة كبيرة زيت نباتى
- 1 حبة بصله مبشوره
- 1 كيلو بطاطس
- 2 حبه طماطم صغيرة
- 1 معلقه صغيره فلفل اسود
- 1 معلقه صغيره ملح (الكميه حسب الرغبه)
- 2 معلقه صغيره ثوم بودر
- 2 معلقه صغيرة بابريكا
- بقدونس او سبانخ
- 1 معلقه زبده صغيره.
- شرائح الجبنه الشيدر او الجبنه الموتزريلا
طريقة تجهيز صينية البطاطس:
- تقشير البطاطس وتقطيعها الى شرائح دائريه رفيعه . تقطيع الطماطم الى مكعبات صغيره .
- فى وعاء على النار نضع معلقة كبيرة من الزيت - ثم نضيف البصله المبشوره ونقوم بالتقليب حتى يدبل البصل ثم نضيف اللحمه المفرومه.
- نقلب اللحمه دقائق على النار ثم نضيف التوابل (معلقه صغيره ملح - معلقه صغيره فلفل اسود - 2 معلقه صغيره بابريكا - 2 معلقه صغيره ثوم بودر ) مع تقليب المكونات جيدا .
- نضيف مكعبات الطماطم ثم اضافة البقدونس او السبانخ الخضراء ايا منهما حسب الرغبه مع تقليب المكونات جيدا الى ان تنضج اللحمه المفرومه.
طريقة تحضير صينية البطاطس:
- فى صينيه الفرن نضع معلقه صغيره من الزبده توزع بفرشاه فى كامل الصينية.
- نقوم برص طبقه من شرائح البطاطس فى باطن الصينيه - ثم طبقة افقيه من البطاطس فى اطرف الصينيه (الجوانب بالكامل)
- طبقة ثانيه من شرائح الجبنه او الجبنه الموتزريلا.
- طبقه ثالثه من اللحمه المفرومه وعليها طبقة من شرائح البطاطس وعليها طبقه من الجبنه.
- طبقة اخيرة من اللحمه المفرومه وعليها طبقه من الجبنه وطبقه من شرائح البطاطس.
- توضع فى الفرن على درجه حراره 180 درجه لمدة 80 دقيقه او حسب الفرن . وتقدم .
ملحوظه :
عدد الطبقات حسب الكميه المتاحه من المكونات . كما يمكن تقديمها مباشرة او قلب الصينيه فى طبق التقديم ليصبح باطنها هو وجهها.
بالهنا والشفا
هجربها 😋
ردحذف