القائمة الرئيسية

الصفحات

صينية بطاطس باللحمة المفرومة والجبنة: طبقات من اللذة والجبنة السايحة... يا سلام

حصرياً: ألذ وأسهل طريقة لعمل صينية بطاطس باللحمة المفرومة والجبنة... الكل هيحبه 

صينية البطاطس فى الفرن من اشهى وألذ الوجبات اللى الناس بتحبها  , فى الوصفة دى هنعملها بشكل جديد ومختلف شوية  للتغيير.بخطوات بسيطه....

حصرياً: ألذ وأسهل طريقة لعمل صينية بطاطس باللحمة المفرومة والجبنة... الكل هيحبه
صينية بطاطس باللحمة المفرومه

صينية البطاطس باللحمة المفرومة في الفرن

مكونات صينية البطاطس:

  • نصف كيلو لحمه مفرومه 
  • 1 معلقة كبيرة زيت نباتى 
  • 1 حبة بصله مبشوره
  • 1 كيلو بطاطس 
  • 2 حبه طماطم صغيرة 
  • 1 معلقه صغيره فلفل اسود
  • 1 معلقه صغيره ملح (الكميه حسب الرغبه)
  • 2 معلقه صغيره ثوم بودر 
  • 2 معلقه صغيرة بابريكا
  • بقدونس او سبانخ
  • 1 معلقه زبده صغيره.
  • شرائح الجبنه الشيدر او الجبنه الموتزريلا

طريقة تجهيز صينية البطاطس:

  • تقشير البطاطس وتقطيعها الى شرائح دائريه رفيعه . تقطيع الطماطم الى مكعبات صغيره .
  • فى وعاء على النار نضع معلقة كبيرة من الزيت - ثم نضيف  البصله المبشوره ونقوم بالتقليب حتى يدبل البصل ثم نضيف اللحمه المفرومه.
  •  نقلب اللحمه دقائق على النار ثم نضيف التوابل (معلقه صغيره ملح - معلقه صغيره فلفل اسود - 2 معلقه صغيره بابريكا - 2 معلقه صغيره ثوم بودر ) مع تقليب المكونات جيدا .
  • نضيف مكعبات الطماطم ثم اضافة البقدونس او السبانخ الخضراء ايا منهما حسب الرغبه مع تقليب المكونات جيدا الى ان  تنضج اللحمه المفرومه.

طريقة تحضير صينية البطاطس:

  • فى صينيه الفرن نضع معلقه صغيره من الزبده توزع بفرشاه فى كامل الصينية.
  • نقوم برص طبقه من شرائح البطاطس فى باطن الصينيه - ثم طبقة افقيه من البطاطس فى اطرف الصينيه (الجوانب بالكامل) 
  • طبقة ثانيه من شرائح الجبنه او الجبنه الموتزريلا.
  • طبقه ثالثه من اللحمه المفرومه وعليها طبقة من شرائح البطاطس وعليها طبقه من الجبنه.
  • توضع فى الفرن على درجه حراره 180 درجه لمدة 80 دقيقه او حسب الفرن . وتقدم . 

ملحوظه : 

عدد الطبقات حسب الكميه المتاحه من المكونات . كما يمكن تقديمها مباشرة او قلب الصينيه فى طبق التقديم ليصبح باطنها هو وجهها.

بالهنا والشفا

تعليقات

تعليق واحد
إرسال تعليق

إرسال تعليق