تشيكن بوب او فشار الدجاج
طريقة عمل تشيكن بوب كورن فشار الدجاج:
فشار الدجاج او التشيكن بورن من اسهل الوجبات الخفيفة السريعة التى يفضلها الاطفال والكبار , تاكل مباشرة او يتم اضافتها فوق الارز الريزو او مع بعض انواع من السلطات - كما يمكن استخدامها فى عمل الكريب او السندوتشات البوريتو.
فشار الدجاج المقرمش في البيت![]() |
فشار دجاج |
مقادير تتبيلة فشار الدجاج :
- صدور دجاج (الكيه حسب الرغبه )
- 1/2 كوب زبادى
- 1/2 كوب ماء
- معلقه صغيره بصل بودر
- معلقه صغيره ثوم بودر
- معلقه صغيره ملح
- معلقه صغيره فلفل اسمر
- معلقه صغيره بابريكا
- معلقة صغيرة خل
مقادير خلطة قلى فشار الدجاج :
- معلقه نشا الذره
- 1 كوب دقيق
- معلقه صغيره بصل بودر
- معلقه صغيره ثوم بودر
- معلقه صغيره ملح
- معلقه صغيره فلفل اسمر
- معلقه صغيره بابريكا
- معلقه صغيره زنجبيل بودر
- معلقه صغيره مستردة بودر
طريقة تجهيز فشار الدجاج :
- تقطيع صدور الفراخ الى مكعبات صغيرة.
- فى وعاء التجهيز نضع نصف كوب زبادى - ثم ربع كوب ماء - معلقة صغيرة خل.
- نضيف التوابل (معلقة صغيرة ملح - معلقه صغيرة بصل وثوم بودر - معلقه صغيرة فلفل اسمر - معلقه صغيرة بابريكا )
- تقليب الخليط جيدا - ثم نضع مكعبات الدجاج فى التتبيله وتترك فى الثلاجه اكبر مده .
طريقة تحضير فشار الدجاج:
- فى طبق نضع الدقيق - ثم معلقه من النشا .
- نضع التوابل ( معلقه صغيره بصل وثوم بودر - معلقه صغيره فلفل اسمر و بابريكا- معلقه صغيره مسترده وجنزبيل بودر)
- تقليب المكونات جيدا
- فى طبق اخر نضع القليل من الماء
- نبدا بوضع مكعبات الدجاج فى خليط الدقيق ثم غمسه فى الماء ثم إعادتة مرة اخرى فى خليط الدقيق .
- يوضع مباشرة فى الزيت الساخن حتى تصل الى اللون الذهبى ويقدم .
بالهنا والشفا
وصفة سهله ومميزة❤
ردحذفبالهنا والشفا
حذف