طريقة عمل دقة الفول والطحينة والزيت الحار
سر طبق الفول إللى بنحبه دايما من عربيات الفول يكمن فى 3 زجاجات - دقة الفول والطحينة والزيت الحار هما سر الخلطه - علشان كدة فى الوصفة دى هنعرف نحضر دقة الفول والطحينة وكمان الزيت الحار فى البيت بمكونات بسيطة وبطريق سهله وسريعة وهيكفونا لشهر على الاقل .
![]() |
دقة الفول المدمس |
زجاجة دقة الفول
مكونات زجاجة دقة الفول
- 2 معلقة كبيرة كمون
- 2 معلقة كبيرة كزبرة ناشفه
- 1 معلقة شطة حسب الرغبة
- ملح حسب الرغبة
- 3 فص ثوم مفروم
- 1/2 نصف كوب زيت
- 1/2 كوب خل
- 3 معلقة كبيرة عصير ليمون
- معلقة صغيرة بابريكا
- فلفل اخضر مفروم
- نصف حزمة كزبرة (اختيارى)
- كوب ماء (ماء ساخن ثم يترك ليبرد)
طريقة تحضير دقة الفول
- فى مقلاة على النار نضع 2 معلقة من الكمون - 2 معلقة من الكزبرة - 1معلقة صغيرة شطة - ونقوم بتشويحهم على النار لمدة دقيقتين . ثم نقوم بطحن التوابل حتى الوصول الى قوام ناعم .
- فى الكابة نضع الكزبرة الخضراء مع الثوم والفلفل الاخضر او الاحمر وتضرب وتطحن المكونات جيدا .
- فى وعاء عميق او بولة نضع التوابل (الكمون - الكزبرة الناشفة - معلقة كبيرة من الملح - معلقة ضغيرة بابريكا ) ثم اضافة خلطة الكزبرة والثوم - ثم اضافة نصف كوب صغير خل - نصف كوب صغير ليمون - وعليهم نصف كوب من الزيت - وعليهم كوب من الماء المفلتر .
- تخلط جميع المكونات جيدا ثم تصب فى زجاجة وتخزن فى الثلاجه , وترج قبل الاستخدام
زجاجة طحينة الفول المدمس
مكونات طحينة الفول المدمس
- كوب من الطحينة الخام
- نصف كوب ماء (ساخن ثم يترك ليبرد )
- ربع كوب خل
- عصير 3 حبات ليمون
- كوب زيت
- معلقة كبيرة كمون
- معلقة كبيرة ثوم بودر
- معلقة كبيرة شطه
- معلقة كزبرة ناشفة
- معلقة ملح
طريقة تحضير زجاجة طحينة الفول المدمس
- فى وعاء عميق نضع كوب من الطحينة - ثم نضيف نصف كوب صغير من الماء - ثم معلقة كمون - وعليهم معلقة ثوم بودر - معلقة ملح - معلقة كزبرة - معلقة شطة - ثم نقوم بخلط المكونات جيدا .
- ثم نقوم باضافة ربع كوب من الخل - عصير 3 حبات ليمون - ونستمر فى خلط المكونات جيدا- يمكن اضافة كميه من الماء حسب القوام المطلوب ثم نقوم باضافة كوب من الزيت مع الاستمرار فى خلط المكونات (للحصول على تجانس اكثر يمكن ضرب جميع المكونات فى الخلاط الكهربائى .
- تصب الطحينة فى زجاجة وتحفظ فى الثلاجة للاستخدام المتكرر.
زجاجة الزيت الحار
مكونات الزيت الحار
- كوب من خام الزيت الحار
- كوب من اى نوع زيت نباتى
مكونات بديل الزيت الحار
- كوب من بزور الكتان (تباع عند العطار)
- لتر من الزيت النباتى
طريقة تحضير الزيت الحار
- الطريقة الاولى هى الاعتماد على الزيت الحار المركز بخلط كوب من الزيت الحار مع كوب من الزيت النباتى من اى نوع لتخفيفة ويصب فى زجاجة للاستخدام.
- الطريقة الثانية هو عمل بديل الزيت الحار فى المنزل - نبدا بتنقية بزور الكتان من أى شوائب بدون غسلة - ثم فى المطحنة نقوم بطحن كوب بزور الكتان جيدا حتى يصل الى قوام ناعم جدا .نضع مطحون بزور الكتان فى زجاجة ثم نضع كمية مع الزيت النباتى ثم ترج جيدا - ثم نضع كمية من الزيت حتى تكتمل الزجاجة .وترج جيدا حتى تنسجم بزور الكتان مع الزيت . تخزن لمدة 10 ايام قبل الاستخدام فى اى مكان خارج الثلاجة ثم تستخدم .
تعليقات
إرسال تعليق