القائمة الرئيسية

الصفحات

هريسة المحلات فى البيت بطريقة سهلة وبسيطه sweet mush

طريقة عمل الهريسة بالسمن البلدى 

خطوة بخطوه طريقة عمل الهريسه وشربات الهريسه

بتحب الهريسة سخنه ولا بارده اعملها فى البيت بطريقة سهله ومكونات بسيطه
طريقة عمل الهريسة فى المنزل
هريسه

المكونات الهريسه:

  • 4 اكواب سميد خشن
  • 1 كوب دقيق
  • 1 كوب حليب
  • 2 كوب سكر
  • 2.5 كوب جوز هند
  • 150 جرام سمن بلدى
  •  كوب الا ربع شربات (قطر - شيره) ثقيل
  • 1 معلقه صغير فانيليا
  • اى نوع من المكسرات يمكن ان يستخدم للحشو او التزين.

مكونات شربات الهريسه (السيرم - القطر - الشيرة):

  • 2.5 كوب من السكر
  • 2 كوب ماء
  • 1/4 ربع معلقة صغيرة ملح الليمون او نفس المقدار عصير ليمون .
  • 4 معلقة عسل جلكوز او عسل نحل
  • 1 معلقة من السمن البلدى


طريقة تجهيز الهريسه :

  • فى وعاء عميق نضع 4 اكواب من السميد الخشن - ثم كوب من الدقيق - ثم 125 جرام جوز هند - ثم 2 كوب سكر خشن (الكميه حسب الرغبة ) وتقليب المكونات جيدا .
  • نقوم باضافة كوب الا ربع من السمن البلدى المذاب الدافئ - وتقليب المكونات جيدا .
  • نقوم بخلط كوب من الحليب مع كوب الا ربع من الشربات ونضيف عليهم معلقه صغيرة من الفانيليا ونخفقهم جيدا ثم نضيفهم على المكونات السابقه  الجافة للهريسه مع التقليب ثم العجن معا .


طريقة تجهيز شربات الهريسه(السيرم):

  • فى وعاء على النار نضع 2.5 كوب من السكر ثم 2 كوب من الماء - عند الوصول الى الغليان نضيف ربع معلقة صغيرة من ملح الليمون او عصير الليمون .يترك على النار لمدة حوالى 7 دقائق.
  • ترفع من على النار ونضيف 4 معالق من عسل الجلكوز او عسل النحل (اختيارى ) ومعلقه من السمن البلدى وتقليب الشربات جيدا .


طريقة التحضير :

  • فى صينية الخبز نضع القليل من السمن مع توزيعها بالفرشاة فى قاع الصينيه ثم نقوم بوضع مكونات الهريسه فى الصينيه وفردها بالتساوى . نقوم بتسوية سطح الهريسه بعد فردها باستخدام اى اداه مبلله بالشربات .



  • يمكن تقسيم الهريسه بعمل خطوط الطع باستخدام سكينه والتزيين باى نوع من المكسرات (عين جمل - لوز - فول سودانى)
  • توضع فى الفرن الساخن مسبقا على درجة حرارة 170 من الاسفل - فى الرف الاوسط لمدة من 30-40 دقيقة حسب قوة الفرن 
  • عند احمرار اطرف الهريسة يمكن ان نشعل النار من الاعلى فقط حتى الوصو الى اللون الذهبى لوجه الهريسه .
  • فور خروج الهريسه من الفرن نقوم فورا باضافة الشربات الدافئ بكميه كبيرة - بعد مرور حوالى 3 وبعد ان تمتص الهريسة الشربات نقوم بازالة كميه الشربات الزائدة باستخدام الوضع المائل للصينيه .
  • تقطع وتقدم (تاكل ساخنة او باردة) 


تعليقات